Projekt i festival orgulja orgOS 2020

U našoj crkvi se od 12. rujna do 17. listopada održavaju koncerti i prezentacije/predavanja u sklopu projekta i festivala orgulja orgOS. Dođimo i podržimo glazbenike!

Projekt i festival orgulja orgOS sastoji se od tri koncerta orgulja te od edukacijskih prezentacija i predavanja. Za više informacija o projektu posjetite web stranicu projekta ili društvene mreže Facebook i Instagram.

Ulaz na sva događanja je besplatan, ali za neke je potrebno preuzeti online ulaznice na stranici orgos.info/ulaznice

Raspored festivala je sljedeći:

12.9. u 19:00 – Stručno vodstvo doc. dr. sc. Margarete Turkalj Podmanicki kroz crkve u Tvrđi (početak u župnoj crkvi sv. Mihaela ark., a završetak u našoj crkvi)

13.9. u 19:00 – franjevačka crkva sv. Križa u Tvrđi – Koncert akademske glazbenice Zrinke Posavec uz pratnju orguljašice Katarine Javore

20.9. u 19:30 – franjevačka crkva sv. Križa u Tvrđi – Koncert Osječkog puhačkog orkestra

27.9. u 19:30 – franjevačka crkva sv. Križa u Tvrđi – Koncert Urse Ljuban, profesorice orgulja

28.9. -> 17.10. – orgOS edu, edukacijske prezentacije i predavanja za obrazovne institucije

17.10. u 18:30 – franjevačka crkva sv. Križa u Tvrđi – orgOS edu, edukacijska prezentacija za sve zainteresirane za orguljašku umjetnost

Projekt je ostvaren u suradnji s Franjevačkim samostanom svetog Križa u Osijeku i s Festivalom Ars Sacra u organizaciji Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku, te uz potporu Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Ogranka Matice Hrvatske u Osijeku.