21. veljače 2005.

DUHOVNA OBNOVA FRANJEVACA ISTOČNE REGIJE

Odredbom Provincijalata od 11. veljače 2005. u mjesecu se veljači priređuju za cijelu provinciju korizmene duhovne obnove kao priprava provincijske zajednice za Kapitul 2005. Prva od predviđenih duhovnih obnova održala se u Osijeku-Jug.

Na nju su, uz braću iz obje osječke zajednice, pozvana braća iz Iloka, Šarengrada, Vukovara, Borova Naselja, Našica Đurđenovca, Virovitice, Špišić Bukovice, Slavonskog Broda, Požege, Cemika i Zapolja. Idućih dana obnova će se održati u Subotici, Varaždinu i u Zagrebu-Kozari Bok.

Za početak duhovne obnove predviđen je duhovni nagovor (fra Nikola Vukoja), a zatim bi imala slijediti izlaganja o kapitularnim temama: o redovničkoj formaciji (fra Ivica Jagodić) i evangelizaciji (fra Robert Perišić) o programu proslave 800-ljetnice Reda (fra Nikola Vukoja) i o materijalnoj obnovi Provincije (fra Željko Železnjak). Bilo je predviđeno i vrijeme za sv. ispovijed (i braca su se ispovijedala), a u 12 sati je bila koncelebrirana sv. misa koju je vodio o. Robert Perišić, a propovijedao je fra Ivan Mikić.

Poslije sv. mise bio je ručak u restoranu Bingo. Na povratku se nastavila rasprava i tražili su se prijedlozi za Kapitul. Sastanak počeo oko 10 sati, a završio u 15,35 Iz navedenih samostana okupila su se 25 (dvadesetpetorica) braće. Bili su spriječeni te nisu došli fra Nikola Vukoja, fra Ivica Jagodić i fra Mirko Mataušić. Izlaganje fra lvice Jagodića čitao je provincijal fra Lucije Jagec. Simptomi predkapitulske groznice, koja već nemilice hara Provincijom i odabire prve žrtve, nisu uopće bili zamjetljivi pa je sastanak protekao u vedroj i ozbiljnoj atmosferi. 

<< arhiva