2. travnja 2005.

MOLILI SMO S PAPOM

U petak, 01. travnja mediji su priopćili da se zdravlje svetog Oca Ivana Pavla II. pogoršalo. Na tu se vijest okupilo na Trgu sv. Petra u Vatikanu više tisuća ljudi na molitvu za Papino zdravlje. Pokrenuli su se i vjernici u drugim državama svijeta, među prvima u Papinoj zavičajnoj Poljskoj jer su svojom molitvom željeli biti blizu Pape koji već dulje vrijeme trpi.

I u Osijeku su se vjernici spontano uključili u molitvu za Papino zdravlje kako u obiteljima tako i u manjim ili većim skupinama po osječkim crkvama.

Kako se u franjevačkoj crkvi, svetištu Gospe Osječke - čuvarice Grada, redovito svakog petka moli krunica i slavi sveta misa za bolesne, u tu smo molitvu uključili i Svetog Oca, a vjernika se okupilo više nego inače. Još ih je više došlo na misu u subotu navečer; nakon sv. mise bilo je euharistijsko klanjanje; i u toj smo molitvi bili povezani sa Svetim Ocem. Budući da je to prva subota u mjesecu, molili smo za duhovna zvanja - svećenička i redovnička. Pjevala se Papina pjesma Krist na žalu i molila se molitva koju je sam Sveti Otac sastavio za Dan duhovnih zvanja 2004. godine. U kasnim večernjim satima svi su mediji prenijeli vijest iz Vatikana da je u 21 sat i 37 minuta Sveti Otac Papa Ivan Pavao II preminuo. Nije moglo ostati nezapaženo ni to da je smrtni dan bila subota, i to prva subota u mjesecu, a zna se da je pokojni papa bio veliki štovatelj Marijin. Otac ga je naš Nebeski pozvao u nebesku slavu na prvu subotu u mjesecu. 

<< arhiva