10. travnja 2005.

FRAMA PROSLAVILA 11 GODINA DJELOVANJA

Prije otprilike 11 godina u gradu na Dravi dogodilo se čudo, došao je sv. Franjo i posadio malen vrt koji se danas zove Frama Tvrđa. U vrtu je kroz ono nekoliko godina stotine i stotine cvjetova raslo, razvijalo se i činilo svijet oko sebe ljepšim i ugodnijim. Ovaj vikend smo to proslavom i druženjem obilježili geslom «11 godina u vrtu sv. Franje».

Susret su došle uveličati i druge Frame iz Hrvatske. Istim povodom otvorili smo i izložbu gdje smo fotografijama prikazali našu kratku, ali dinamičnu povijest i djelovanje. Duhovni program je bio ispunjen: svetim misama u crkvi i dvorištu, molitvama časoslova, hodočašćem Gospi Osječkoj i bdjenjem.

Bilo je tu i sportskih aktivnosti i rekreacije na osječkoj Kopiki, gradskom kupalištu uz rijeku Dravu. Zajedničko druženje kroz predstavljanje i igru nastavilo se radom u grupama sa zadanim temama. Nedjeljno prijepodne proveli smo u zabavi posjetom osječkom zoološkom vrtu. 

Vrhunac ovog susreta i proslave je bila nedjeljna sveta misa na kojoj smo dali obećanja i dalje nastaviti slijediti Krista stopama i po nadahnuću duhovnosti sv. Franje. Za zaključiti je da je ovaj susret potvrdio svoju podtuemu: «Legal, Frama je cool! 

M. B.

<< arhiva