16. travnja 2005.

FRAMA NA BISKUPIJSKOM SUSRETU MLADIH

Na IX. susretu katoličke mladeži biskupije Đakovačke i Srijemske u Županji, 16. travnja 2005. sudjelovalo je oko 2 000 srednjoškolaca, studenata i radne mladeži iz svih župa drage nam biskupije. Geslo susreta bilo je „Koje li nade u pozivu našem“. Među njima je bilo i nas 23 framaša iz Tvrđe. Susret je trajao od 09:00 do 22:00.

Prije podne (ili prije ručka) pozdravili su nas organizatori susreta Biskupijski ured za pastoral mladih, slušali smo predavanje fra Žarka Relote (OFMconv), te animatore koji su nam predstavili svoju formaciju ˝Mladi za mlade˝ koja je trajala 6 mjeseci. Poslije ručka slijedio je rad po grupama koji se sastojao od dva dijela: kateheza i igre. Rad po grupama je bio više-manje uspješan, ovisno o animatoru pojedine grupe.

Obrađivali smo temu susreta ˝nada u pozivu Njegovu˝. Zaključak je bio: Isus nas zove na život u duhovnom zvanju ili na argumentirano življenje kršćanstva u današnjem svijetu, kojem svojim primjerom moramo pokazati da je On uistinu put, istina i život.

Najsvečaniji dio susreta bila je sveta misa, koju je predvodio biskup dr. Marin Srakić u koncelebraciji s pomoćnim biskupom dr. Đurom Hranićem, biskupijskim povjerenikom za mlade dr. Dragom Tukarom, županjskim dekanom i župnikom Ivanom Varoščićem i brojnim drugim svećenicima. U sklopu propovijedi biskup je otvorio biskupijsku Godinu svećeničkog i redovničkog poziva. Nakon mise, na kojoj je pjevao zbor mladih Župe sv. Luke iz Osijeka, opet je slijedila zabava: koncert na kojem su nastupile Mlade Šolje, Mladi dukati, Lotosy i Off side.

Ovaj susret nam je dobro došao kao mali odmor od organizacije bilo kakve vrste, ali poučeni iskustvom sa našeg slavlja vidjeli smo neke nedostatke ovog susreta, ali i prednosti Frame, ne samo našeg bratstva nego i općenito.

Nismo propustili ni ovu priliku za reklamiranje naše Frame noseći jednake majice (žute) i zastavu posebno pravljene za naš 11. rođendan.

Veselimo se idućem susretu.

Lukrecija Lešić, FRAMA

<< arhiva