14. svibnja 2005.

MAYUMI KAMEI ODRŽALA KONCERT

Franjevačka crkva je u subotu 14. svibnja bila mjesto izuzetno atraktivnog gostovanja Mayummi Kamei i Draška Baumgartena na orguljama.

Ne samo zbog neobičnosti gostovanja gošće iz Japana već i zbog nezaboravnog nastupa publika je bila oduševljena.

Mayumi Kamei je rođena u Tokiju; završila je Chiba University i Tokyo University of fine art and music. U Hrvatsku je došla 1997. godine. Poslije diplomski studij je završila na Visokoj školi za glazbenu umjetnost «Ino Mirković» u Lovranu, gdje je do prestanka rada škole radila kao profesor. Pjevala je u HNK «Ivana pl. Zajca» Rijeka. Gostovala je kao solist u mnogim gradovima Hrvatske, u Irskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Brazilu, u New Yorku sudjelovala 2000. g. u milenijskom koncertu. Sada je zaposlena u HNK «Ivan pl. Zajc» u Rijeci.

Draško Baumgarten je rođen u Rijeci 1953. godine gdje je završio nižu i srednju glazbenu školu. Studij orgulja završio je pri prof. Hubertu Bergantu na ljubljanskoj «Akademiji za glasbo» s odličnim uspjehom. Postdiplomski studij obavio je u Zagrebu na «Muzičkoj akademiji» pri prof. Žarku Dropuliću. Koncertirao po cijeloj tadašnjoj Jugoslaviji: Ljubljani, Rijeci, Splitu, Zagrebu, Osijeku, Šibeniku, Hvaru, Zadru, Opatiji, Bledu, Puli, Poreču, Mariboru, Kranju, Bjelovaru, Varaždinu, Dubrovniku…i dr. Nastupao je i u inozemstvu: u Nurnbergu, Bambergu, Regensburgu, Weidenu…1978. godine sudjelovao je na orguljaškom natječaju u Linzu (Austrija). Od 1979. do 1985. g. bio je zaposlen u riječkoj operi kao orguljaš, asistent zborovođe i pianist. Nastupao je kao korepetitor poznatih vokalnih i instrumentalnih umjetnika i skupina. Uz to je vodio također četiri pjevačka zbora. Godine 1985. otišao je u tadašnju Saveznu Republiku Njemačku – Nuernberg i Markt Bibart, gdje je poučavao orgulje, bio orguljaš i zborovođa. Tu se neko vrijeme usavršavao pri orguljašu nurnberške katedrale prof. Hermannu Harrassowitzu. Snimao je za orgulje i skladao.

<< arhiva