26. svibnja 2005.

ZBOR EVAĐEOSKOG TEOLOŠKOG FAKULTETA ODRŽAO KONCERT

Na blagdan Tijelova ove godine u našoj samostanskoj crkvi dogodio se izuzetan glazbeni događaj. On je po mnogo čemu bio osobit. Ovo je bio prvi koncert jednog protestantskog crkvenog zbora kojega smo ugostili. Bio je to njihov poklon za ovaj katolički blagdan koji slavi zajedničku nam baštinu vidljive prisutnosti Gospodnje koja je temelj okupljanja kršćana na euharistiju, bogoslužje.

Ugostili smo Zbor Evanđeoskog teološkog fakulteta iz Osijeka. Ovaj zbor je mješovit i amaterski, a čine ga studenti fakulteta. Zbor je nastupao diljem Slavonije i susjednih zemalja, po raznim crkvama, podupirao je dobrotvorne projekte (djecu bez roditelja, hendikepirane ljude, borba protiv ovisnosti droga). Voditeljica zbora je Tatjana Dimovska iz Makedaonije, diplomirani zborski dirigent iz Skopja. Momentalno je na postdiplomskim studijama (teologija i glazba) sa svojom obitelji na ETF-u u Osijeku.

Izveli su na moderan i atraktivan način poznate suvremene i tradicionalne kršćanske pjesme. Posebnost ovog zbora je da su sve pjesme izveli na izuzetno visokoj razini na hrvatskom jeziku, dok je zbor sačinjen od studenata koji su ne samo iz raznih europskih zemalja nego i iz S.A.D.-a. Posječenost je bila odlična, a publika je nagradila mlade glazbenike nakon svake pjesme velikim aplauzom. Na kraju je sve završilo burnim pljeskom, a posebno su mladi bili oduševljeni koji su nastavili zajedničko druženje u samostanskim prostorijama sa svojim gostima.

<< arhiva