22. lipnja 2005.

FRAMA U BANJA LUCI NA OBLJETNICI BEATIFIKACIJE BL. IVANA MERZA

U Banja Luci Frama Tvrđa je sudjelovala u obljetnici proglašenja blaženim dr. Ivana Merza. Blagopokojni papa Ivan Pavao II proglasio je Ivana Merza blaženim prije dvije godine prilikom posjeta Bosni i Hercegovini. Okupilo se mnoštvo mladih većinom iz Bosne i Hercegovine, koji su došli na Petrićevac tražiti zagovor blaženog Ivana – zaštitnika i uzora mladih laika.

Program je počeo u 10.00 h pripremom za euharistijsko bogoslužje, koje je započelo u 11.00 sati, a predvodio ga je banjalučki biskup dr. Franjo Komarica u koncelebraciji 30-tak svećenika.

Predstavljena je i knjižica ˝IZVOR ŽIVOTA˝ u kojoj su sadržani tekstovi koje je sam bl. Ivan Merz napisao o euharistiji, a također i sjećanja drugih ljudi koji su svjedočili velikoj ljubavi blaženika prema presvetom otajstvu. Nakon ručka program proslave se nastavio izlaganjem radova posvećenih kako blaženiku tako i uspomeni na papu Ivana Pavla II. Posebice su se istaknula djeca iz župe Glamoč i framaši iz Jajca, koji su također animirali sv. Misu. Nakon završetka proslave obišli smo krasnu banjalučku katedralu, zvonik i jedan dio samog grada. Na kraju što Vam drugo poželjeti no mir i ustrajnost, osobito župljanima iz banjalučke biskupije.

<< arhiva