06. kolovoza 2005.

FRAMA NA MLADIFESTU U MEĐUGORJU

I ove godine smo sudjelovali na međunaronom molitvenom susretu mladih - Mladifesta - koji se ove godine održava po 16. put u Međugorju, na tom susretu sudjelovalo je i 6 Framaša iz našeg bratstva Tvrđe. Tema mladifest je bila «Dođosmo mu se pokloniti» (Mt 2, 2) koji je identičan naslovu susreta u Kölnu gdje su se mladi okupili na poziv blagopokojnog pape Ivana Pavla II.

Svakodnevni program započinjao je jutarnjom molitvom u 9 sati. Nakon toga su održavana predavanja, svjedočanstva, predstavljanje molitvenih zajednica i pokreta unutar Crkve.

Prvu katehezu i meditaciju održao je fra Zvjezdan Linić, a večernja misna slavlja predvodili su mnogi svećenici a među njima i međunarodni duhovni asistent Frame i FSR-a fra Ivan Matić.

Svakodnevno prije sv. mise održavana je krunica a poslije sv. misa klanjanje koje je obogatilo glazbena melodija instrumenata svih vrsta iz cijelog svijeta. Tom festivalu prisustvovao je i Generalni ministar Reda manje braće fra José Rodriguez Carballo, te je mladima održao predavanje o smislu života s Isusom Kristom u krilu Crkve. 

Susret koji se održavao na vanjskom oltaru bio je simultano i cjelodnevno prevođen na 15 jezika uz pomoć 26 prevoditelja. U četvrtak navečer zajednica «Cenacolo» održala je glazbeno-scenski prikaz «Kruh života», koji je na kraju bio popračen burnim pljeskom i odusevljenjem. Procesijski mimohod bio je dug više od 2 kilometra a završio je polusatnim klanjanjem na vanjskom oltaru. 

U petak navečer, posljednje večeri Mladifesta, poslije Mise i klanjanja, održan je oproštaj uz glazbu i pjesmu nakon kojeg su mladi, moleći krunicu, krenuli prema Križevcu da bi tamo dočekali zoru i u 5 h ujutro proslavili Misu blagdana Preobraženja Isusova koju je predvodio fra Ljubo Kurtović. Na ovogodišnjem susretu okupilo se oko 30.000 mladih iz 52 zemlje svijeta sa svih kontinenata, među kojima i mladi iz Kine, Koreje i afričkih zemalja. 

<< arhiva