26. studenog 2004.

DJEČJI ZBOR KAPISTRAN ZA ROĐENDAN GRADU OSIJEKU

Pod vodstvom prof. Margit Beszedesz zbor je izveo niz crkvenih i svjetovnih pjesama na mađarskom, talijanskom i hrvatskom jeziku. U petak, 26. studenog 2004. godine, u prostorijama PKCM-a u Osijeku započeo je dio bogatog kulturno-umjetničkog programa za obilježavanje Dana grada Osijeka. Veličanstvenim koncertom predstavio se Dječji zbor Kapistran iz novosadske franjevačke crkve.

 

Izvrsnim glazbenim programom mladi su glazbenici oduševili svoje domaćine, a gradu na Dravi darovali su pjesme za rođendan. U večernjim satima gosti su pjevali na sv. Misi u franjevačkoj crkvi sv. Križa u Tvrđi, a nakon mise izveli su prigodan program.

Dječji zbor Kapistran osnovan je 2000. godine u Novom Sadu, u Franjevačkoj crkvi sv. Ivana Kapistrana. Ravnatelj zbora je gđa Margit Beszédes (Margita Besedeš) profesorica Muzičke škole u Novom Sadu. Zbor redovito ima oko 11-14 članova polaznika raznih osmogodišnjih škola Novog Sada. Zbor, koji uglavnom njeguje mađarske duhovne i narodne pjesme, redovito nastupa na svim značajnijim muzičkim manifestacijama u Novom Sadu (godišnje 10-12 nastupa). Osvajao je i prva mjesta na takmičenjima crkvenih zborova Vojvodine (Ezüstcsengő - Srebrno zvonce). Dječji zbor Kapistran dosad je objavio jedan CD s izborom pjesama iz svog repertoara.

<< arhiva