12. studeni 2005.

GOSTI IZ AUSTRIJE ODRŽALI KONCERT

U subotu, 12. studenog održan je koncert na orguljama kojim je nastavljena sezona koncerata u našoj crkvi. Svaki mjesec redovito p. Željko Paurić, gvardijan franjevačkog samostana, priređuje koncerte klasične duhovne glazbe na orguljama. Ovaj mjesec na koncertu su gostovali uvaženi gosti iz Austrije.

Na orguljama je nastupio Wolfgang Mitterschiffthaler koji radi kao profesor na Sveučilištu „Anton Bruckner“ u Linzu, a orguljaš je i dirigent samostanskog zbora Opatije Schlierbach. Nositelj je brojenih međunarodnih nagrada i priznanja, pa i one za posebne zasluge austrijskog Ministarstva kulture. Već je jednom prošle godine održao koncert u osječkoj Donjogradskoj župnoj crkvi.

Kao sopranistica nastupila je Junko Baba, porijeklom iz Japana gdje je diplomirala solo pjevanje i klavir. Trenutno nakon studija živi u Austriji i zaposlena je u narodnom kazalištu u Linzu. Nastupala je na mnogim festivalima u Europi i Japanu.

Na repertoaru su bila izvedena djela od autora: Frescobaldija, Boehma, Bacha, Haendela i Vivaldija. Franjevačka crkva sv. Križa bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a posjetitelji su nakon upečatljivog nastupa goste pozdravili burnim aplauzom i tako im zahvalili za gostovanje i prekrasan nastup. .

<< arhiva