20. lipnja 2004.

FRAMA OSJEČKE TVRĐE DALA OBEĆANJA

Dana 20. lipnja 2004. godine u nedjelju Frama Osijek iz Tvrđe imala je slavlje obećanja. Tome je prethodila duhovna obnova 16. i 17. lipnja koju je predvodio fra Marin Grbešić (Vukovar – Borovo) , a pridružili su nam se i mladi iz zajednice Molitva i Riječ (MIR).

 

Razmišljali smo i razgovarali o našem gospodinu Isusu Kristu i o tome što on predstavlja u našim životima. Drugi dan duhovne obnove fra Marin nas je uveo u otajstvo Križa u obliku meditacije i promatranja križa sv. Damjana.
Fra Marin je takoder predvodio euharistijsko slavlje na Dan obećanja uz koncelebraciju fra Ivana (Osijek – Jug 2), fra Iveka (Vukovar) i našega duhovnika fra Željka.Ove godine u Framu je primljeno dvoje novih članova, osmero ih je po prvi puta dalo obećanja, a troje ih je obnovilo.
Slavlje obećanja su uveličali svojim prisutstvom i Frame: Subotica, Ilok, Vukovar, Vukovar-Borovo naselje, Privlaka, Osijek-Jug 2, Đakovo; te zajednice mladih iz Osijeka: Mladež euharistijskog pokreta (MEP), Molitva i rijec (MIR) i Vjera i svjetlo. Slavlje se nastavilo uz pjesmu i druženje u prostorijama našeg samostana. 

<< arhiva