18-05-2008

JOŠ JEDAN SEMINAR U FRANJEVAČKOJ CRKVI

slika

Od 16. - 18. svibnja 2008.god. u prostoru franjevačkog samostana održan je još jedan u nizu seminara iz ciklusa Tražimo istinu. Seminari Tražimo istinu namijenjeni su uvođenju sudionika u spoznaju istine o sebi, Bogu i svijetu, što omogućava čovjeku da osmisli svoj život i ostvari sretnu egzistenciju . Seminari objedinjuju teološke spoznaje i kršćansku tradiciju sa spoznajama moderne znanosti, posebno psihologije.

Tema ovog seminara je bila Financijska inteligencija. Predavači pater Mirko Mataušić, dr. komunikologije i teolog i prof. psihologije Vesna Gračner su govorili o tome kako se financijska inteligencija temelji na emocionalnoj inteligenciji ,tj. na osjećajima i našem načinu kako ih proživljavamo, odnosno potiskujemo. Bog stvara obilje i dobrotu, a patnju stvaramo mi sami svojim negativnim uvjerenjima i kršenjem Božjih zakona. Patnja koja iz toga proizlazi je križ koji čovjeka može iscijeliti ako ga prihvati i preko njega se vrati Bogu.
Pater Mirko i prof. Gračner o istim temama govore i u svojim emisijama na Katoličkom radiju, svake prve srijede u mjesecu u 20'30h.

<< arhiva