24. srpnja 2004.

POSJET ŽUPE KUŠEVAC GOSPI OSJEČKOJ

U subotu, 24. srpnja je našu crkvu posjetilo sedamdesetak hodočasnika iz župe Kuševac. To su uglavnom župnikovi suradnici koji u župi obavljaju različite službe. Predvodio ih je njihov župnik vlč. Ivica Rebić koji je prije nekoliko dana i najavio njihov posjet crkvi i samostanu.

 

Oni su došli prvenstveno pozdraviti Gospu Osječku i uteći se njezinom zagovoru. Rektor crkve, p. Željko ih je pozdravio i kratko ih upoznao s poviješću crkve.
Posebno se osvrnuo na tristogodišnju prisutnost čudotvornog Gospinog kipa u ovoj crkvi i štovanja Gospe Osječke koju nakon Domovinskog rata vjernici smatraju i Čuvaricom grada na Dravi. Nakon toga su hodočasnici izveli prigodni pripremljeni program.
Tamburaši (njih tridesetak) su odsvirali a svi su predvođeni časnom sestrom otpjevali dvije Marijanske pjesme a zatim su dvije djevojke izrekle u ime svih molitvu Gospi stavljajući pod njezinu zaštitu potrebe svoje župe i Crkve svega svijeta. Od Gospe Osječke su se oprostili pjevajući pjesmu i obilazeći njezin oltar.

<< arhiva