10-01-2008

"IUVENTUS SALINARUM" ZBOR MLADIH PRI FRANJEVAČKOM SAMOSTANU U TUZLI

slika

"IUVENTUS SALINARUM" zbor mladih pri Franjevačkom samostanu u Tuzli pod ravnanjem Zlatka Špoljarevića nakon četiri Božićna koncerta održana u Tuzli i susjednim mjestima, održao je Božićni koncert i u Osijeku.

Na blagdan Bogojavljenja u 11:00 u franjevačkoj župnoj crkvi na Jugu pjevali smo pod misom i održali kratki koncert gdje nas je nakon mise počastio župnik fra Ilija, koji nam je sa svojim župljanima bio domaćinom na Kristfestu prošle godine.

Istu večer smo u franjevačkoj crkvi u Tvrđi pjevali pod večernjom misom koju je predvodio fra Gracijan Biršić. Nakon mise održali smo koncert Božićnih pjesama. Ne mogu ne istaknuti da je naš zbor mladih kod fratara u Tvrđi skoro pa domaći. Ovo nam je bio "Bog zna koji put" da smo tamo više nego dobro dočekani. Veliki prijatelj zbora i našega zborovođe, gvardijan fra Željko Paurić sa svojom subraćom fra Gracijanom i fra Jakovom te vrijednom ekipom framašica i framaša, te trećoredica i trećoredaca gdje moram spomenuti teta Maru, teta Bibu, Juru i ostale čijih se imena ne mogu sjetiti, svaki nas put iznenade svojim gostoprimstvom, širinom i ljubavlju. Tako je bilo i ovaj put. Nakon koncerta i večere ostali smo do kasno u noć s framašima u pjesmi i veselju.
Hvala gvardijanu i njegovoj cijeloj ekipi. Bog vas blagoslovio.

Zlatko Špoljarević

<< arhiva