27. kolovoza 2004.

DUHOVNE VJEŽBE ZA OSJEČKO BRATSTVO FSR

Područno vijeće bratstva sv. Antuna FSR-a u Osijeku održalo je trodnevne duhovne vježbe u Franjevačkom samostanu i crkvi sv. Križa od 27. do 29. kolovoza 2004. Na duhovne vježbe odaziv je bio velik. Predvodila ih je Karmela Dominiković, sestra Milosrdnih sestara sv. Križa i duhovna asistentica Mjesnog bratstva u Đakovu. Sudjelovalo je oko 45 braće i sestara franjevačkih svjetovnjaka iz Osijeka, Požege, Otoka i Vinkovaca.

 

Osim redovitih svetih misa koje je predvodio domaći franjevac fra Gracijan Biršić i zajedničke molitve časoslova bilo je organizirano pokorničko bogoslužje i klanjanje pred Presvetim. Održane meditacija i razmišljanja su bila u okviru teme i naslova duhovnih vježbi: "Imenom sam te zazvao!".
Sestra Karmela je održala s raznim metodama grupnog rada nagovore o: najuniverzialnijem zvanju svih nas - biti čovjek, grešnosti, potrebi biti "znak" u svijetu i samom pozivu franjevačkih svjetovnjaka. Duhovne vježbe su završile radosno i obnovljenim duhom prisutnih za daljnje izazove svakodnevnog života u zajedništvu s cjelokupnom crkvenom zajednicom na nedjeljnoj svetoj misi.

<< arhiva