04-06-2007

SUSRET OSJEČKIH ZAJEDNICA FSR

Ovaj susret održan je u okviru velike molitvene pripreme za blagdan sv. Antuna koji se najsvečanije slavi u franjevačkoj crkvi u Tvrđi. Sv. Antun je zaštitnik Slavonsko-srijemskog područnog bratstva. U Osijeku postoje 4 bratstva FSR-a, a to su u: župi sv. Obitelji na Jug II, u franjevačkom samostanu u Tvrđi, u župi sv. Leopolda Mandića i kod Kapucina. Susret je imao za cilj moliti i slaviti boga, zahvaljivati sv. Antuna za primljene milosti, zbližavati zajednice i pojedine članove, te oživjeti franjevački duh bratstva i radosti.

Prije večernje sv. mise molila se Krunica 7 radosti Blažene Djevice Marije ili franjevačka Krunica. Misno slavlje je predvodio o. Gracijan Biršić, a suslavili su o. Branko Lipša kapucin, vlč. Božo Petrović župnik, o. Željko Paurić i o. Jakov Ripić. Pjevao je domaći zbor uz sudjelovanje prisutnih pjevača svih zajednica.

U molitvi vjernika molilo se za Crkvu i domovinu Hrvatsku, za ljubav i slogu među zajednicama, za hrabro svjedočenje Evanđelja u suvremenom društvu, za zajedničke aktivnosti i milosno djelovanje u gradu Osijeku. Iza Euharistije ministar bratstva b. Juraj Kos zahvalio je svima na sudjelovanju. Pjevajući „Bože moj, dopusti mi, mira tvog da budem glas, aleluja“. Uz voćne sokove i kolačiće završen je ovogodišnji sastanak franjevačkih svjetovnjaka.

<< arhiva