27-05-2007

Duhovi

Duhovi. Veliki kršćanski blagdan.
Poštujući preporuke pape Benedikta XVI. sveta misa u 18 sati u našoj je crkvi služena na latinskom jeziku, uz pratnju zbora mladih koji su izvodili koralne napjeve također na latinskom jeziku. Svečano misno slavlje predvodio je vlč. Ivica Raguž, profesor Teološkog fakulteta u Đakovu, koji je u svojoj propovijedi blagdan Duhova približio današnjem čovjeku.

Ovaj je blagdan uveličan još jednom svečanošću. Nakon svete mise, pjevački zbor Brevis - Donau (mlađi i stariji članovi), izveli su pod ravnanjem prof. Antoanete Radočaj-Jerković splet pjesama na hrvatskomu, njemačkomu i engleskomu jeziku.

Koncert je upriličila Njemačka narodnosna zajednica - Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj (Osijek), u čast svojih gostiju iz Klagenfurta (Austrija). Pred prepunom crkvom oduševljenoga slušateljstva, zbor je vođen svojom dirigenticom virtuozno i s lakoćom otpjevao sve pjesme, a jezik im nije bio nikakva prepreka. Sve nazočne je pozdravio saborski zastupnik njemačke i austrijske manjine gospodin Nikola Mak.

Marija Baličević, prof.

<< arhiva