14-11-2006

TRIO VALLIS AUREA ODRŽAO KONCERT

Ljubitelji klasične glazbe ponovno su mogli uživati u koncertu barokne glazbe koji se redovito mjesečno održava u franjevačkoj crkvi sv. Križa u Tvrđi. Poslije svete mise, u nedjelju navečer, crkva je bila prepuna Osječana koji su očekivali najavljeni nastup Trio Vallis Aurea (Trio Zlatna dolina), kojeg je zajedno s posjetiteljima pozdravio o. Željko Paurić, rektor franjevačke crkve i gvardijan Franjevačkog samostana u Osijeku.

Na koncertu su nastupili Alen Kopunović Legetin (orgulje) iz Požege, Dario Teskera (truba) i Vanja Lisjak (alt trombon) iz Zagreba. Trojica vrhunskih hrvatskih glazbenika školovanih u Zagrebu i inozemstvu (Njemačka, Švicarska, Austrija, Italija) čine klasični barokni trio.

- Do sada je održano pedesetak koncerata tijekom četiri godine. Naime, ovo je četvrta sezona naslovljena “Barokna glazba u baroknoj crkvi”, a po prvi put smo posjetiteljima podijelili tiskani repertoar u sezoni 2006./2007. godine. Raduje me što je posjećenost bila velika, posebice brojni mladi u publici, među kojima osnovci osječke OŠ “Vijenac” te Požežani, koji su u Osijek došli poslušati nastup svoga prijatelja Alena Kopunovića Legetina, kaže pater Željko.

Djela koja su skladali J. S. Bach, G.F. Handel, B. Marcello, A. Vidaković, F. Dugan, W.A. Mozart, B.G. Pergolesi i G. Faure, posjetitelji su saslušali u dahu te su glazbenici odsvirali dodatne kompozicije izvan repertoara, što je izmamilo gromoglasni pljesak publike. Trio Vallis Aurea stopio je u jedinstvenu harmoniju srodne zvukove trube i trombona uz orgulje.

<< arhiva