27-08-2006

OBILJEŽENA 96. GODIŠNJICA ROĐENJA MAJKE TEREZIJE

U organizaciji Vijeća albanske nacionalne manjine grada Osijeka i Zajednice Albanaca Osječko-baranjske županije, u nedjelju je u Franjevačkom samostanu svečanom misom na hrvatskom i albanskom jeziku obilježena 96. godišnjica rođenja Majke Terezije, dobrotvorke čiji su život i djela obilježili 20. stoljeće.

- Majka Terezija rođena je prije 96 godina u Skopju, kao Gjangje Bojagjin, a svoj je put molitve i pomaganja drugima nastavila u Indiji, kao Majka Terezija.

Obljetnicu rođenja počeli smo obilježavati prošle godine i želja nam je da to postane tradicija - rekao je vel.Frok Zefi, koji je uz msgr. Ivana Šešu predvodio misu. Nakon mise u prostorijama samostana održana je tribina o životu Majke Terezije na kojoj su govorili vel. Frok Zefi, msgr. Ivan Šešo i Milica Lukić, prof. na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Glazbeni dio duhovnim je šansonama upotpunio osječki glazbenik Prika. - Živimo u svijetu u kojem bismo ponekad trebali potražiti mir, tišinu i molitvu kao pomoć u svakodnevici punoj stresa. Tako je i Majka Terezija mislila kada je rekla da je «naš svijet bolestan od buke, strke i zbrke», rekao je msgr. Šešo. I Mateo Peroli, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine, naglasio je kako je Majka Terezija svojim djelima obilježila jednu povijesnu epohu kao osoba koja je neizmjerno pridonijela pomažući drugima i moleći za druge.

<< arhiva