01-05-2006

DUHOVNA OBNOVA ZA SILU DUHA SVETOGA

Potrebiti znak Božje prisutnosti, ono Obećanje o kom Isus govori jest Duh Sveti. On je taj neophodni Branitelj, Tješitelj, Ozdravitelj... Duh Sveti, gledano iz perspektive vječnosti je ljubav Oca i Sina, ali historijski gledano on je ljubav Boga i svijeta, preciznije: čovjeka u svijetu. Tamo gdje njega prepoznajemo, znamo, Isus je živ. No, on neće nepozvan doći... Čeka da ga zazovemo!

Dolazi da nam vjernički život ne ostane više samo ocat ( ravnodušnost, sukobi, nepraštanja, žalosti), nego vino! Koja je čovjekova prava cijena?

Postoji u životu čovjeka vrijeme kada se snažnije susreće s vlastitom slabošću, kada spoznaje da su grijesi počinjeni u prošlosti otkupljeni, da ih je na sebe preuzeo Otkupitelj, Isus Krist... Duhovna obnova je upravo taj prostor, u kojem čovjek spoznaje da je cijena njegova života – Isus! U franjevačkoj crkvi Sv. Križa, u Tvrđi, 29. travnja 2006., pod vodstvom p. Ante Barišića, zajedno sa sastavom mladih iz svoje župe «Prečisto Srce», dogodila se jednodnevna duhovna obnova na temu «Primite Duha Svetoga».

Naime, kroz Božju Riječ, sv. Misu, Klanjanje i molitvu oslobođenja - nazočni su svoja srca, svoje misli, svoj govor izlagali izlječiteljskoj snazi Isusa Krista... U sili Duha Svetoga doživjeli su da su pozvani biti svjetlo u kojem će sami, i s drugima moći živjeti i djelovati, duša ispunjenih dobrotom, povjerenjem, poštenjem, pozitivnim stavovima...!

Molimo Gospodina da On providi još takvih susreta u našoj Kat. Crkvi, ovdje u Osijeku!

<< arhiva