11. veljače 2006.

DOGAĐANJA UZ SVJETSKI DAN BOLESNIKA

Na blagdan Gospe Lurdske (11. veljače), što se slavi i kao Svjetski dan bolesnika, u Kliničkoj bolnici Osijek svetu misu u 16 sati predvodio je od biskupa imenovani delegat mons. Luka Marijanović, kanonik i profesor biblijskih predmeta na đakovačkoj Teologiji. Potom su mladi Franjevačke mladeži – FRAME posjetiti bolesnike na Zaraznome odjelu.

I sljedećega dana (nedjelja) u franjevačkoj crkvi sv. Križa u Tvrđi u 9 sati misu je imao prof. Marijanović. Pater Željko Paurić, rektor osječke franjevačke crkve pozvao je bolesnike da dođu na misu, a članove njihovih obitelji da im u tome pripomognu, odnosno da im omoguće prijevoz. Kontinuitet događanja se nastavio i sljedećega tjedna.

Tako je 13.veljače (ponedjeljak) u 20 sati u Rezidenciji Družbe Isusove održana tribina "Suvremeni čovjek i depresija", predavač je bio prof. sc. dr. Pavao Filaković, psihijatar i dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku. U župnoj crkvi Preslavna Imena Marijina 11. veljače u 18 sati priređena je molitva svete krunice za bolesnike i patnike, a misno slavlje je održano u 18.30.

<< arhiva