09. veljače 2006.

BRASS KVINTET IZ VIROVITICE

U četvrtak 9. veljače u organizaciji koncertnog odjela Poglavarstva grada Osijeka u Franjevačkoj crkvi sv. Križa u Osijeku gostovao je Brass kvintet Virovitičko-podravske županije. Nastupili su u sastavu: Mario Kolarević – trublja, Ivan Kolarević – trublja, Dražen Štefan – trombon, Ivan Le Bin Ac – tuba i Darko Hideg – bariton.

Brass kvintet Virovitičko-podravske županije osnovan 19.02.2005. godine u Virovitici po uzoru na srodne sastave kod nas i u svijetu. Od svog osnutka pa do danas gostovali su u 7 županija preko Osijeka, Slatine, Požege, Bjelovara, Đurđevca, Pitomače, Međimurske Orahovice, pa sve do Zagreba te tako prezentirali kulturu Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice.

Članovi orkestra su amateri koji pored svih svojih drugih obaveza nađu vremena za muziciranje i rad na svojim instrumentima. Zahtjevan repertoar obuhvatio je skladbe poznatih svjetskih kompozitora od Bacha, Mozarta, Handela, Schuberta, Sostakovicha, Charpentiera, pa do modernih skladbi aranžiranih za brass kvintete. Sve kompozicije ovog kvinteta su u aranžmanu Vanje Lisjaka. Na nastupu su ostavili vrlo profesionalan dojam, te su dobili buran aplauz i pozitivne kritike slušatelja.

<< arhiva