2. veljače 2005.

OBILJEŽEN DAN POSVEĆENOG ŽIVOTA

Pomoćni biskup Đakovačko--srijemske biskupije mons. dr. Đuro Hranić na blagdan je Svijećnice kod otaca kapucina u Osijeku u poslijepodnevnim satima za redovnike i redovnice održao duhovnu obnovu povodom "Dana posvećenoga života".

Bilo je prisutno pedesetak časnih sestara svih redova i desetak redovnika među kojima su bila trojica iz osječkog franjevačkog bratstva. Kao temu za predavanje biskup je odabrao Isusovu riječ: Blago siromašnima (duhom), njihovo je kraljevstvo nebesko.

Najprije je razjasnio razliku između evanđelista Luke koji piše jednostavno Blago vama siromasi, i evanđelja po Mateju u kojem stoji Blago siromasima duhom. Potom je usredotočio svoje izlaganje upravo na siromaštvo duhom. Nakon predavanja bila je kratka diskusija nakon koje je bila mogućnost za svetu ispovijed. Sveta misa je slavljena u17.30 sati u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla. Predvodio ju je biskup uz koncelebraciju domaćeg župnika i kapelana, nekoliko redovnika te uz sudjelovanje redovnica i brojnih vjernika. Na početku mise je biskup blagoslovio svijeće a po završetku mise je započeo devetodnevnu pripravu pred blagdan Gospe Lurdske. Duhovna je obnova završila nakon svete mise zajedničkim druženjem u dvorani župnog ureda.

<< arhiva