Kulturna događanja u našoj crkvi
 
U franjevačkoj se crkvi nalaze orgulje koje je 1908. godine izradila tvrtka HEFFERER iz Zagreba, koja nosi naslov «Prva hrvatska gradiona orgulja, harmonija i glasovira» a utemeljena je godine 1849. u Grazu. Ista ih je tvrtka 2002. i restaurirala. Od tada se u franjevačkoj crkvi redovito svakoga mjeseca održavaju orguljski i drugi koncerti klasične glazbe.
Tako ove orgulje svirajući na slavu Božju uljepšavaju liturgijska slavlja ali pružaju i glazbeno zadovoljstvo mnogim ljubiteljima klasične glazbe Do početka 2006. godine održano je četrdesetak koncerata.
U Galeriji samostana koja se nalazi na prvom katu povremeno se održavaju uglavnom likovne izložbe. Prva je bila izložba slika, crteža i reljefa SAKRALNI SPOMENICI SLAVONIJE I BARANJE 1990. godine. Galerijski prostor je u Domovinskom ratu bio jako oštećen a godine 2003. je obnovljen i opremljen te se od tada u njemu održi pet do osam izložbi godišnje.
Prvu izložbu u obnovljenom prostoru imala je Maja Dolenčić Malešević. Naslov izložbe je ANĐELI NAŠEG VREMENA a izložba je bila otvorena 20. srpnja 2003. godine. Ovim izložbama samostan želi obogatiti likovnu ponudu u našem gradu.